Tresla se gora rodio se bod: Sarajevski derbi završio s dvije nule

derbi zeljo sarajevo fokus (12)

Nogometaši Sarajeva i Željezničara odigrali su neriješeno 0:0 u derbi susretu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret je protekao u izjednačenoj igri, a obje ekipe su imale po nekoliko prilika za pogodak.

Prvo poluvrijeme pripalo je nogometašima Sarajeva, koji su propustili nekoliko prilika za vodstvo. Već na početku utakmice Nemanja Bilbija je pokušao da iznenadi golmana Željeničara Marijana Antolovića, ali je lopta otišla pored gola.

Leon Benko je u 27. minuti pokušao sa desetak metara “makazicama”, ali je Antolović odbranio, a isti igrač je tri minute kasnije iskosa s desne strene šutirao u ugao, ali je golman Željezničara i ovaj put bio uspješan.

Prvu šansu Željezničar je imao u 40. minuti preko Zoran Kokota koji je sa šutirao sa sedam metara direktno u Mateja Delača, a u posljednjoj minuti Damir Sadiković se našao u dobroj poziciji, ali je njegov šut izblokiran.

U drugom poluvremenu Željezničar je zaigrao mnogo ofanzivnije, a dobru priliku imao je Hadžiahmetović koji je sa 16 metara šutirao tik pored gola. Isti igrač je u 60. minutio pokušao sa 25 metara, ali je njegov snažan udarac odbranio Delač.

Do kraja utakmice Sarajevo je imalo priliku preko Krste Velkoskog koji je iz daljine šutirao snažno, ali direktno u Antolovića.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić nakon utakmice je izjavio da je zadovoljan remijem.

– Tvrda utakmica, nedostajao je pogodak da se otvori i da se igrači opuste. Mogu biti zadovoljan rezultatom, s obzirom na to da ostajemo na prvom mjestu – kazao je Uščuplić.

Sarajevo je zadržalo vodeću poziciju na tabeli s bodom prednosti nad Željezničarom. U narednom kolu ekipa s Koševa gostuje Vitezu, a u posljednjem kolu dočekuju Slobodu.

– U Vitez idemo po tri boda – dodao je trener Sarajeva.

S druge strane, Željezničar u 29. kolu dočekuje Travnika, a potom gostuje Čeliku u Zenici.

– Ostajem nam utakmica s Travnikom, pa onda sa Čelikom. Naravno da ćemo u te dvije utakmice pokušati doći do bodova – kazao je trener Željezničara Milomir Odović.

Susret na stadionu “Asim Ferhatović Hase, pred više od 20.000 gledalaca, sudio je Ognjen Valjić iz Banje Luke.