Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri gola glavom, teška povreda Ramovića i pobjeda Želje u vječitom derbiju (VIDEO)

zeljo_sarajevo_115_vjeciti_7
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

Završen je 115. vječiti derbi. Željo je s 2:1 savladao Sarajevo, u utakmici koju su obilježila tri gola postignuta glavom, teška ozljeda veznjaka Plavih Sinana Ramovića i dvije asistencije Gorana Zakarića.

Poveli su domaći u 10. minutu golom Dženana Zajmovića na asistenciju Gorana Zakarića.

Željezničar je duplirao prednost 22 minuta kasnije. Iz slobodnog udarca centrirao je Zakarić, a Vojo Ubiparip iz sumnjive situacije bio najviši u skoku i udarcem glavom, kao i ranije Zajmović, matirao golmana Bojana Pavlovića.

Gosti se, ipak, vraćaju u utakmicu u 37. minutu. Korner je izveo Krste Velkovski. Na prvoj stativi odlično se snalazi Joachim Adukor, šutira loptu glavom u drugi ugao, te pogodio mrežu gola Želje.

U drugom poluvremenu Sarajevo je imalo terensku inicijativu, nekoliko prilika, ali nije uspjelo osvojiti niti bod. Sinan Ramović, fudbaler Željezničara teže se povrijedio u finišu utakmice, pa je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Sarajevo u sudačkoj nadoknadi moglo do boda, ali je Rahmanović pogodio samo stativu.

Prvak BiH treću godinu zaredom je mostarski Zrinjski i nastupit će u kvalifikacijama UEFA-ine Lige prvaka. Viceprvak Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg predstavljat će BiH u kvalifikacijama Evropa lige.

Iz Premijer lige BiH ispali su zenički Čelik i Vitez, koji će od naredne sezone igrati u drugom, entitetskom stepenu takmičenja, Prvoj ligi Federacije BiH.

U 82. minutu stadion je zanijemio nakon teške ozljede veznjaka Želje Ramovića koji je u kolima Hitne pomoći odvezen sa travnjaka.

Kraj na Grbavici. Željo – Sarajevo 2:1

90. min… Rahmanović je pogodio stativu, ostaje 2:1 za Želju…

82. min… Teška ozljeda veznjaka Želje Sinana Ramovića koji je u kolima hitne pomoći napustio travnjak…

U utakmicama Lige za ostanak, 20 minuta prije kraja sljedeći su rezultati: Borac – Sloboda 2:0, Mladost – Čelik 0:2, Vitez – Gošk 1:2…

60. min… Na Grbavici nema promjene rezultata, Željo i dalje vodi 2:1…

46. min… Počelo je drugo poluvrijeme na Grbavici, Husref Musemić napravio je dvostruku izmjenu. Hodžić i Rahmanović su ušli umjesto Šabanovića i Mustafića.

Završeno je prvo poluvrijeme vječitog derbija na Grbavici. Vidjeli smo tri gola, u prilično dobroj i otvorenoj igri s obje strane.

Poveo je Željo golom Zajmovića u 10. minutu, a na 2:0 povećao je Ubiparip u 33. minutu.

Sarajevo u igru vratio Adukor golom u 37. minutu utakmice.

45. min… Prva izmjena u ekipi Želje, Sinan Ramović ulazi u igru, a Zajko Zeba odlazi u fudbalsku penziju. S tribina ovacije i aplauzi za Zajka Zebu.

Gošk je poveo protiv Viteza s 1:0 u 40. minutu utakmice golom Mulahusjenovića…

37. min… GOOOOL Sarajevo je smanjilo na 1:2. Iz kornera je ubacio Krste Velkoski, a glavom je sjajno pogodio Adukor…

Osim derbija na Grbavici, danas se igraju i tri utakmice u Ligi za ostanak. Borac u Banjoj Luci vodi potiv Slobode golom Kunića iz penala (16. minuta), dok Mladost gubi u Doboju kod Kakanj protiv Čelika. Zeničani su poveli u 29. minutu golom Đelmića.

Na susretu Vitez – GOŠK mreže i dalje miruju.

33. min… GOOOOOL Željo golom Ubiparipa vodi s 2:0, asistirao mu je Goran Zakarić…

10. min… GOOOOOOOOOOL Željezničar je poveo u desetoj minuti vječitog derbija protiv Sarajeva na Grbavici, a pogodak je postigao Dženan Zajmović.

Goran Zakarić je ubacio loptu sa deste strane, a Zamjmović ju je glavom zakucao u gol velikog gradskog rivala.

Pogledajte pogodak Zajmovića za vodstvo Želje 1:0…

Na linku ispod možete pratiti derbi na Grbavici UŽIVO 115. prvenstveni vječiti derbi…

Željezničar i Sarajevo odigrat će 115. prvenstveni gradski derbi na Grbavici sa početkom u 17 sati u desetom kolu Lige za prvaka, a treneri obje ekipe, Admir Adžem i Husref Musemić, odabrali su početne sastave.

Adžem je iznenadio sa sastavom, dok Musemić nije mnogo mijenjao.

ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Žerić, Osmanković, Graovac, Mehremić, Šabanadžović, Blagojević, Zakarić, Zeba, Zajmović i Ubiparip.

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Stanojević, Kuzmanović, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Mustafić, Adukor i Halilović.