Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije pošteno, ali...

Tri reprezentacije sve utakmice grupne faze EP igraće kao domaćini

krunic

Žrijeb grupa Eura je 30. novembra u Bukureštu, a dodatne kvalifikacije igrat će se od 26. do 31. marta sljedeće godine

Dva dana prije kraja kvalifikacija poznato je 16 od 24 učesnika Evropskog prvenstva koje se sljedećeg ljeta igra u 12 gradova.

Od preostalih osam četiri učesnika ćemo dobiti kroz glavne, a četiri kroz dodatne kvalifikacije. Večeras ćemo vjerovatno imati i 17. učesnika EP kada su plasmani kroz kvalifikacije u pitanju. Igra se sedam utakmica danas.

Biće to vjerovatno selekcija Portugala, koja igra protiv Luksemburga, i u slučaju očekivane pobjede završite će posao u ovim kvalifikacijama.

Žrijeb grupa Eura je 30. novembra u Bukureštu, a dodatne kvalifikacije igrat će se od 26. do 31. marta sljedeće godine. Na njima će igrati reprezentacije po rankingu iz Lige nacija, a igrat će se četiri odvojena “Final Foura” na jednu dobivenu utakmicu. Domaćini finala svakog Final Foura odredit će se žrijebom 22. novembra.

Žrijeb grupa Eura bit će poludirigovan jer će domaćini koji su se kvalificirali unaprijed biti smješteni u grupe koje se igraju u njihovim gradovima. No, tri reprezentacije će zbog neobičnog Uefinog sistema sve tri utakmice u grupi igrati kod kuće i neće uopće morati putovati. Italija će sve tri utakmice igrati na Olimpicu u Rimu, Engleska na Wembleyu, a Holandija u Amsterdamu.

I u ovom žrijebu neke reprezentacije neće moći biti u istoj grupi iz političkih razloga. Rusija neće moći biti u grupi s Kosovom ili Ukrajinom. BiH, Srbija i Kosovo također ne bi mogli igrati međusobno, ali te tri reprezentacije gotovo sigurno će igrati u dodatnim kvalifikacijama, što znači da će u žrijebu biti u istoj jakosnoj grupi, naravno ukoliko se plasiraju.