Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri znalca, osam smetala i svako može dobiti svakoga

zeljeznicar-sarajevo

Edis Mulalić u svom trenerskom debiju na klupi Željezničara ubilježio je i prvu pobjedu i to u duelu protiv gradskog rivala – Sarajeva. Sve ono što je najavljivao prije utakmice, naglašavajući po nekoliko puta kako je najbitniji pristup i borbenost, te da će to biti dovoljno za trijumf, pokazalo se ispravnim pristupom, jer njegovi igrači su srčanošću i borbenošću slavili pobjedu, nad indisponiranim Sarajevom.

“Čestitam svojim igračima, koji očito mogu. Uvijek Željo mora biti ovakav, sa ovakvim pristupom”, kazao je Mulalić, koji je isključen prije sudijskog produžetka od 12 minuta, pa je ekipu vodio sa limene konstrukcije tunela, iz kojeg igrači izlaze na teren.

“Ako je moje isključenje cijena pobjede, nek me onda kazne koliko žele”, dodao je Željin trener, koji je objasnio na koji način je spremao ekipu, koja je monogo više željela pobjedu nad gradskim rivalom.

“Tri znalca i osmorica kojih smetaju, dovoljno je u ovoj našoj ligi da pobijediš bilo koga. To sam govorio i prije utakmice. Samo srce, samo borbenost i pobjeda će biti dovoljna. Imamo to što imamo i želim od lošeg napraviti solidnog, a od dobrog igrača – vrhunskog”, objasnio je Mulalić, te nastavio:

“Studirali smo igru Sarajeva proteklih dana. Odmakli smo benku od gola, stajali blizu njih, i da – igrali smo na ivici grubosti, ali mislim da je to UEFA dozvolila”, pomalo ironično je rekao Mulalić, s obzirom na to da je trener Sarajeva Miodrag Ješić u svom izlaganju kazao da njegovi igrači nisu mogli napraviti gotovo nijedan pas u drugom dijelu, jer je Željina igra bila agresivna.

“Primili smo gol iz jednog udarca, koji se morao spriječiti, a sve poslije toga je bilo teže. Nismo bili na nivou i nismo pokazali svoj kvalitet, za što je dijelom zaslužna i igra Želje. Bili su agresivni, igrali na granici dozovoljenog, a drugo poluvrijeme se gotovo nije ni igralo. Ne, to ne umanjuje pobjedu Želje kojem čestitam osvajanje tri boda”, rekao je Ješić, čiji je debi u vječitom derbiju prošao neslavno, za razliku od Mulalićevog.