Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuča navijača na dočeku mladih fudbalera Srbije

navijaci-srbija2

Skoro sat prije početka svečanog dočeka mladih fudbalera Srbije ispred Skupštine u Beogradu došlo je do incidenta kada se sukobila mala grupa navijača u prvim redovima, piše Telegraf.

Do svađe je došlo zbog zapaljene baklje koja je umalo povrijedila nekoga u gužvi.

Sve to je trajalo nekoliko minuta, i srećom, nije došlo do velikog incidenta.

Inače, svjetske prvake, fudbalere Srbije do 20 godina, koji su jutros stigli u Beograd sa Novog Zelanda gdje je odigrano Svjetsko prvenstvo U-20, ispred Skupštine Grada svečano je dočekalo više od 50.000 ljudi, piše Anadolija.

Nakon slijetanja na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, fudbalska reprezentacija Srbije otišla je u Staru Pazovu gde su ih dočekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

srbija-mladi

Otvoreni autobus sa fudbalerima krenuo je iz Stare Pazove u 18.30 sati, a pola sata kasnije ispred gradske Skupštine počeo je muzički program, na kom su nastupali THC, Dženan Lončarević i Lexington bend.

Nešto nakon 20 sati, praćeni povicima: “Šampioni, šampioni!”, članovi stručnog štaba i reprezentativci iznijeli su pobjednički pehar na balkon gradske Skupštine, tradicionalno mjesto proslave uspjeha srpskih sportista.

navijaci-srbija

Okupljenima se prvi obratio selektor Veljko Paunović koji je rekao:

“Srbijo, pozdravite šampione! Živjeli šampioni svijeta! Samo naprijed, samo jako, svim srcem! Srbija!” i dodao:

“Okupili smo se prije tri godine u Staroj Pazovi. Ova generacija je počela isto ono što je slavna generacija Čileanaca napravila 1987. godine. Gledali smo njihov snimak i pokazali smo prstom da i mi želimo tamo da budemo.”