Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sporni intervju

Tuchel u PSG-u nije dobio otkaz zbog rezultata, nego zbog “dugog jezika”?!

tuchel

Dan prije otkaza njemački Sport1 objavio je intervju s Tuchelom. Francuski L'Equipe spekulira da su upravo te izjave bile ključ

Thomas Tuchel više nije trener PSG-a. Njemački stručnjak pomalo je neočekivano na Badnjak dobio otkaz.

No, blagdani mu ipak neće biti tako crni jer će dobiti finu otpremninu – prema procjenama, oko šest miliona eura.

Tuchel je dobio otkaz dan nakon pobjede 4:0 nad Strasbourgom i u iščekivanju osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone, u koje je PSG prošao kao prvi u grupi. Rezultati se ne čine kao dovoljno dobar razlog za otkaz, ali zato bi to mogle biti njegove kontraverzne izjave.

Dan prije otkaza njemački Sport1 objavio je intervju s Tuchelom. Francuski L'Equipe spekulira da su upravo te izjave bile ključ.

“Došli smo jednu utakmicu do osvajanja Lige prvaka, a imam osjećaj da ljudi nikad nisu cijenili naš rad. Čini me to malo tužnim i ljutim. Ogromna su očekivanja. Imate osjećaj da se ne cijeni osvajanje prvenstva kao u, recimo, Bayernu”, počeo je.

“Iskreno, u prvih šest mjeseci ovdje osjećao sam se više kao sportski političar, ministar sporta nego trener. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu. Nekad napravim zamjenu, pa to bude tema dvije sedmice. Onda pomislim: ‘Samo želim trenirati'”, zaključio je Tuchel.

Njemački stručnjak na press-konferenciji nakon Strasbourga pravdao se da nije tako mislio, da je loše prevedeno i da se šalio, kao i da uopće nije znao da će Sport1 to objaviti kao intervju. Međutim, bilo je kasno…

Novi trener vjerovatno će postati Mauricio Pochettino.