Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Turska preokretom protiv Crnogoraca izborila baraž, Holandija na Mundijalu

turska crna gora – anadolija

Fudbalska reprezentacija Turske pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Crne Gore 2:1, u posljednjem meču „G“ grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Kataru

Fudbalska reprezentacija Turske pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Crne Gore 2:1, u posljednjem meču „G“ grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Večerašnjom pobjedom, selekcija Turske je kao drugoplasirana u grupi izborila baraž. Prvo mjesto i direktan plasman u Katar pripalo je reprezentaciji Holandije.

Turska je večeras u većem dijelu meča bila bolji rival i zasluženo osvojila tri boda.

Ipak, Crna Gora je povela već u trećem minutu. Savić je oduzeo loptu Yilmazu, uputio je prema Bećiraju, koji je rutinski savladao Čakira za 1:0.

Pokušavala je selekcija Turske da brzo stigne do izjednačenja. Yilmaz i Čalhanoglu su pokušali udarcima sa distance, ali Šarkić je oba puta intervenisao. Ipak, Turska stiže do izjednačenja u 22. minutu, strijelac je bio Akturkoglu.

Do kraja poluvremena, obije reprezentacije su pokušavale da stignu do gola, ali je rezultat ostao 1:1.

U drugom poluvremenu, inicijativa reprezentacije Turske, koja je krunisana i golom. Rezervista Kokcu je u 60. minutu šutirao sa distance, lopta je zakačila Tomaševića i završila u mreži Crne Gore.

Do kraja meča, još nekoliko prilika za Tursku, ali je rezultat ostao 2:1 za izabranike selektora Stefana Kuntza.

U ostalim mečevima iste grupe, Holandija je savladala Norvešku 2:0, dok je Latvija bila bolja od Gibraltara 3:1