Selektor Zmajeva

Petev: Krivi smo svi, sigurno da sam i ja pogriješio. Pjanića previše cijenim

Sarajevo: Ivajlo Petev održao konferenciju za medije
29.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije izbornika nogometne reprezentacije BiH Ivayla Peteva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

”Borili smo se, igrali dobro. Ukrajina ima kvalitet, pogriješili smo kod drugog gola. Ali kod 0:0 i 0:1 fulali smo šanse. Zadovoljan sam današnjom utakmicom”, istakao je Petev

Zadovoljan sam. Nije realan rezultat, istakao je Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je večeras u Zenicu u posljednjem kolu grupe ”D” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” poražena od Ukrajine, rezultatom 0:2, javlja Anadolu Agency (AA).

”Borili smo se, igrali dobro. Ukrajina ima kvalitet, pogriješili smo kod drugog gola. Ali kod 0:0 i 0:1 fulali smo šanse. Zadovoljan sam današnjom utakmicom”, istakao je Petev.

Bosna i Hercegovina je ovim porazom okončala rezultatski najneuspješnije kvalifikacije u historiji, na četvrtom mjestu grupe sa svega jednom pobjedom (Kazahstan 2:0) i samo sedam osvojenih bodova iz osam utakmica. Na pitanje da li će podnijeti ostavku, rekao je ”da neće odgovoriti”.

Rad svoj i njegovog stručnog štaba nije mogao konkretno ocijeniti.

”Dali smo sve od sebe da napredujemo i to smo napravili. Generalno kad pogledam jedini incident bio je u subotu (izgubili od Finske 1:3 s igračem više tokom 70 minuta utakmice). Bili smo tada loši. Izgubili smo”, kazao je Petev.

Pjanić je danas izostavio iz ekipe zbog nediscipline tokom priprema za utakmicu sa Finskom.

”To je dogovor između mene i Pjanića. To smo odlučili za današnju utakmicu i tu završavam. Previše ga cijenim i idemo dalje. Kako su to podnijeli igrači – ne znam”, izjavio je Petev, dodavši:

”Krivi smo svi. Sigurno da sam i ja pogriješio. Imamo mladih igrača. Bitno je da oni napreduju u svojim klubovima. Imamo šanse da u narednim kvalifikacijama napravimo dobar rezultat. Mislim da tu moramo biti bolji u svakom segmentu.”

Petev se vidno nervozan zbog neuspjeha tokom konferencije verbalno sukobio sa nekoliko novinara tvrdivši da su ”negativni”, ali i vrijeđao neke kazavši ”drago ti je što je Bosna i Hercegovina izgubila”.