Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

užasana predstava

Turski derbi zgrozio nogometnu javnost: To je stvarno neviđena sramota

dzeko derbi
FOTO: Screenshot
Edin Džeko

Edin Džeko je na terenu bio do sudijske nadoknade vremena kada ga je zamijenio Batshuayi, u nekoliko navrata imao je žestoke duele sa sudijom

Turski derbi u kojem su Fenerbahče i Galatasaray odigrali 0:0, sa samo jednim udarcem u okvir gola, ali i čak 45 prekršaja, zgrozio je tamošnju nogometnu javnost. Kritikuje se izvedba oba tima, a Mustafa Denizli, trener koji je vodio oba kluba, otišao je tako daleko da je sve nazvao sramotom.

“Ne bih htio reći ništa krivo, nisam imao priliku vidjeti statistiku, ali kako možemo utakmicu s 35-40 prekršaja i 50 pogrešnih dodavanja nazvati derbijem? Ovakav nogomet ne priliči ni Fenerbahčeu ni Galatasarayu, klubovima koje nazivamo velikanima”, rekao je Denizli i dodao:

“Kao neko ko je pratio derbije posljednjih 40 godina mogu reći da se rijetko nailazi na nogomet ovako niske kvalitete. A govorimo o dvjema ekipama koje su kandidati za naslov. Ako one igraju ovakav nogomet, ne znam kako bih uopće opisao kvalitetu lige. Šteta uloženog truda i vremena. Gledali smo 90 minuta panike i nesvjesnih poteza, a to je stvarno neviđena sramota”, opisao je turski derbi Denizli.

Oba kluba nakon 17 kola imaju po 44 boda.

Podsjetimo, bh. napadač Edin Džeko predvodio je napada Fenerbahčea. Džeko je u Istanbul stigao ovog ljeta iz Intera.

Džeko je na terenu bio do sudijske nadoknade vremena kada ga je zamijenio Batshuayi.