Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužan sam, ali igrači su učinili svoju zemlju ponosnom

Coleman chris222

Chris Coleman, selektor fudbalske reprezentacije Velsa nakon poraza u polufinalu EURO 2016 od Portugala, rezultatom 0:2, istakao je da je tužan, ali i da su njegovi izabranici učinili zemlju ponosnom, javlja Anadolu Agency (AA).

„Boli me što smo izgubili polufinale. Igrači su izgorjeli, ali trebamo da se osvrnemo i vidimo da smo učinili svoju zemlju ponosnom“, kazao je Coleman.

Prema njegovom mišljenju umor njegovih igrača bio je presudan faktor u polufinalnom ogledu sa Portugalcima.

„Igrači su mogli dati samo ono što imaju, ali protiv Portugala smo izgledali malo umorno. Nikada nismo uspjeli da damo dodatni impuls kada smo imali loptu u posjedu, ali zasluge za to moraju se pripisati i Portugalu. Branili su se duboko i ubili naš prostor“, smatra Coleman.

Istakao je da je prvi gol Cristiana Ronalda odlučio pobjednika, jer njegov tim nakon toga nije dobro odreagovao.

„Taj prvi gol bio je od presudnog značaja. Izgubili smo koncentraciju na pet minuta, a kada igrate sa kvalitetnim protivnikom u polufinalu turnira kao što je ovaj, to je neoprostivo. Portugal je nažalost to znao kapitalizirati“, naglasio je Coleman, te čestitao Portugala i zaželio im da osvoje Evropsko prvenstvo.

Izostanak suspendovanog Aarona Ramseya po Colemanu je bio nenadoknadiv, ali ne i presudan za konačan ishod utakmice. Naprotiv rekao je da ga je Andy King, koji je igrao umjesto Ramseya oduševio.