Napadač Reala

Tužiteljstvo objavilo koliku kaznu traži za Benzemu zbog ucjenjivanja Valbuene

benzema (1)

Tužitelji tvrde kako je Benzema poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako bi seksualno eksplicitnu snimku držao dalje od očiju javnosti

Javni tužitelj zatražio je u četvrtak 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne protiv zvijezde Reala Madrida Karima Benzeme, optuženog za sudioništvo u pokušaju ucjene Mathieua Valbuene u “aferi sextape”.

Tužitelj je zatražio i kaznu od 75.000 eura za francuskog napadača.

“Benzema nije bio dobar Samarićanin koji je došao pomoći, on je dopustio pregovaračima da dođu do kraja i ucjenjivačima da dotaknu novac”, rekla je tokom svoje optužnice tužiteljica Segolene Mares.

“On je bio uključen u ovaj tim, uključen u ovaj projekt pokušaja ucjene zbog intimnog videa”, rekla je, prenosi Hina.

Francuski napadač, koji je ove godine jedan od najvećih kandidata za Zlatnu loptu, optužen je za sudjelovanje u pokušaju ucjene. Tužitelji tvrde kako je Benzema poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako bi seksualno eksplicitnu snimku držao dalje od očiju javnosti.

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Djibrilu Cisseu kako bi nagovorio Valbuenu da plati novac za šutnju. Umjesto toga, Cisse ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena. Navodni ucjenjivači su potom angažirali Benzemu kako bi potaknuli Valbuenu da plati za šutnju.

Protiv četvorice drugih optuženika, procesuiranih u ovom predmetu zbog pokušaja ucjene, javni tužitelj zatražio je kazne u rasponu od 18 mjeseci zatvora uvjetno do četiri godine zatvora.