Olivia Newton-John

Slavna glumica o borbi s karcinomom: Ima dana kada me sve boli

New Project (7)

Kako bi ublažila bol koju joj izaziva teška bolest, Olivia, priznaje, koristi kanabis koji uzgaja njen suprug

Glumica Olivia Newton-John bori se s karcinomom dojke četvrte faze. U emisiji Today ispričala je kako se osjeća te progovorila o svom zdravlju.

“Osjećam se prilično dobro. Iako ima dana kada me sve boli”, ispričala je Olivia i dodala da “kroz putovanje s rakom nailazi na razna iznenađenja i zaokrete”.

Kako bi ublažila bol koju joj izaziva teška bolest, Olivia, priznaje, koristi kanabis koji uzgaja njen suprug. Glumica je rekla da joj je on najveća podrška te da je doista sretna unatoč bolesti.

Podsjećamo, Olivia Newton-John dijagnozu raka dojke dobila je 1992. godine. Nakon kemoterapija i operacije se oporavila, ali joj se tumor vratio 2013., a onda i u novembru 2018. godine.

“Imala sam sreće što sam još živa… Kad ti dijagnosticiraju rak ili daju neku lošu dijagnozu, najčešće ti daju i neki vremenski period, kažu ti koliko ti je ostalo još. Ako vam neko kaže da imate još šest mjeseci života, toliko ćete vjerovatno i živjeti jer ste povjerovali u to. Ne želim znati statistike, ja nisam dio statistike”, rekla je Olivia jednom prilikom za strane medije.