Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odlazak legende

Mnoge poznate ličnosti se opraštaju od Olivije Newton-John, oglasio se i Travolta

travolta olivia

Australska pjevačica i glumica britanskog porijekla bila je najpoznatija po ulozi Sandy u filmu ‘Briljantin’ (Grease), jednom od najuspješnijih filmskih mjuzikala ikada snimljenih

Širom svijeta mnoge poznate ličnosti odale su počast Oliviji Newton-John koja je jučer umrla od raka u 73. godini.

Australska pjevačica i glumica britanskog porijekla bila je najpoznatija po ulozi Sandy u filmu ‘Briljantin’ (Grease), jednom od najuspješnijih filmskih mjuzikala ikada snimljenih.

Njezin kolega iz filma Briljantin, John Travolta, rekao je da je ona “naše živote učinila puno boljim”, dok je redatelj ovog filma rekao da “ono što vidite, to i dobivate s njom”.

Umrla je mirno na svom kalifornijskom ranču okružena porodicom i prijateljima, javlja BBC.

Glumica i muzičarka, Newton-John postigla je komercijalni uspjeh kao country pjevačica i prodala milione ploča širom svijeta, ali svjetsku slavu stekla je ulogom srednjoškolke Sandy u filmu ‘Briljantin’.

Mjuzikl je bio najveći hit na kino blagajnama 1978. godine i dao je Newton-Jonu tri velika hit singla, uključujući You're The One That I Want i Summer Nights, oba izvedena s kolegom Johnom Travoltom.

Ova uloga je bila pokretač za promjenu i njenog imidža i njenog muzičkog pravca, kada je odbacila svoj do tada nevini, country-pop imidž.