potez vrijedan hvale

Tuzla City daje premiju od 20.000 KM igračima Veleža ukoliko prođu AEK

FK Velež igra protiv AEK-a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu
22.07.2021., Stadion Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige FK Velez - FC AEK. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Kolektiv FK Tuzla City želi mnogo sreće i uspjeha FK Velež u današnjoj revanš utakmici protiv AEK-a. Sretno, Rođeni – poručili su iz FK Tuzla City

Nogometaši Veleža večeras igraju revanš drugog pretkola UEFA Konferencijske lige. Rođeni u Atini brane gol prednosti protiv AEK-a (2:1).

Zanimljivo, Mostarci će dobiti premije i od FK Tuzla City ukoliko izbore prolaz u treće pretkolo Konferencijske lige.

Potvrdio je to i FK Velež na zvaničnoj Facebook stranici.

– Uprava, stručni štab i svi igrači FK Tuzla City ponosni su i žele da izraze punu podršku seniorskoj ekipi FK Velež iz Mostara zbog postignutog uspjeha u dosadašnjem dijelu takmičenja Konferencijske lige.

Svjesni smo činjenice da su Uprava, stručni štab i igrači FK Velež uložili nadljudske napore i postigli ogroman rezultat na promociji FK Velež, grada Mostara i države Bosne i Hercegovine.

Znamo da je Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Šemsudinom Hasićem poduzeo sve da se ostvari prolaz dalje i motivišu stručni štab i igrači, svjesni smo da je prolazak dalje njihova najveća satisfakcija, te je iz tih razloga uprava FK Tuzla City na sinoćnjoj sjednici donijela odluku da ukoliko FK Velež prođe u naredni krug takmičenja, igrače i stručni štab premira dodatno sa 20.000 KM.

Kolektiv FK Tuzla City želi mnogo sreće i uspjeha FK Velež u današnjoj revanš utakmici protiv AEK-a. Sretno, Rođeni – poručili su iz FK Tuzla City.

FK Velež se zahvalio premijerligašu iz Tuzle na podršci, te mu poželio mnogo uspjeha u narednom periodu.