BiH

reakcija stranke

SDP: Tražimo oštru kaznu zbog napada na povratnike u Vlasenici

29/07/2021

Vlasti u ovom bh. entitetu konačno trebaju početi raditi svoj posao i najstrožije kažnjavati ove nasilnike, ali je također podjednako važno da svojim djelovanjem rade na stvaranju ambijenta u kojem se ovakve i slične stvari više ne bi dešavale - saopćio je SDP BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH), povodom posljednjih napada na povratnike Bošnjake u Vlasenici, traži od policijskih i pravosudnih organa hitnu reakciju i najstrožije kazne za počinioce.

– Ne možemo, a da ne dovedemo u direktnu vezu retrogradnu i nacionalističku politiku vlasti iz RS sa ovim učestalim napadima na povratnike, upravo u tom entitetu. Nažalost, to se uglavnom dešava upravo u onim sredinama gdje su početkom 90-tih i počinjeni najstrašniji zločini uključujući i genocid. Vlasti u ovom bh. entitetu konačno trebaju početi raditi svoj posao i najstrožije kažnjavati ove nasilnike, ali je također podjednako važno da svojim djelovanjem rade na stvaranju ambijenta u kojem se ovakve i slične stvari više ne bi dešavale – saopćio je SDP BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.