premijer liga bih

Tuzla City dočekuje Posušje na Tušnju

tuzla-city-radnik-2021-6 (1)

Posušje je u prošlom kolu savladalo aktuelnog šampiona Borca i sa mnogo samopuzdanja stiže u Tuzlu

Danas je na rasporedu jedan meč petog kola Premijer lige BiH, a od 19,00 sati na stadionu Tušanj sastaju se Tuzla City i Posušje.

Tuzla igra sjajno na startu nove sezone i ima maksimalnih devet bodova nakon tri odigrana kola (Tuzlaci će naknadno odigrati utakmicu sa Borcem).

“Sigurno da želimo nastaviti niz pobjeda. Igramo protiv ekipe koja je igrala puno bolje nego što to govori bodovni saldo. Posušje je ekipa koja hoće i zna da igra i očigledno da na neke stvari moramo pripaziti. Oni su i protiv Sarajeva i Želje igrali dobro, ali su izgubili. Protiv Borca su bili dobri i osvojili tri boda.. U sportu je to tako, zato i imamo tu dozu opreza. Maksimalan respekt protivniku, imamo veliko samopouzdanje, kvalitet, veliki broj igrača i nadamo se najboljem”, kazao je trener domaćih Husref Musemić.

Posušje je u prošlom kolu savladalo aktuelnog šampiona Borca i sa mnogo samopuzdanja stiže u Tuzlu.

“Poslije ove pobjede puno je bolja atmosfera, iako je bila dobra i prije. Što se tiče ekipe Tuzla Cityja, znamo da nas očekuje jedan kvalitetan protivnik, koji je dobro ušao u prvenstvo. Imaju visoke ambicije, odličnu ekipu i prije svega odličnog trenera. Mi smo puni samopouzdanja, četiri kola su iza nas gdje smo pokazali dobru igru i nadam se da ćemo mi u Tuzli odigrati dobar susret”, riječi su trener Posušja Denisa Ćorića.