Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stadion Tušanj

Tuzla City i Velež danas zatvaraju 11. kolo Premijer lige BiH, termin je prečudan

tuzla city velez
Foto: Screenshot/ Facebook

Ono što “upada u oči” jeste termin današnje utakmice kojeg je odredio Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Danas će, od 14:30, na stadionu Tušanj u Tuzli snage odmjeriti ekipe Tuzle Citya i Veleža u posljednjoj utakmici 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sa ovom utakmicom prvi od tri dijela sezone bit će skoro potpuno kompletiran, jer preostaje još da se odigra zaostala utakmica šestog kola između ekipa Zrinjskog i Širokog Brijega.

Ono što “upada u oči” jeste termin današnje utakmice kojeg je odredio Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Utakmica koja se igra “u pola dana”, i to prvog radnog dana u sedmici, teško će privući veći broj gledalaca na tribine. Ali odavno je jasno da to rukovodstvu bosanskohercegovačkog fudbala i nije cilj, štaviše.

Ekipa Veleža u današnju utakmicu ulazi u boljem položaju na tabeli nego ekipa Tuzla Citya. Velež se nalazi na petom mjestu sa 17 osvojenih bodova, dok se Tuzla City nalazi na pretposljednjem, 11. mjestu, sa osam osvojenih bodova.

Što se tiče forme, Velež na svome terenu igra vrlo dobro, ali je na posljednje dvije gostujuće utakmice poražen, od Borca i Zrinjskog. Poraz u mostarskom derbiju odigranom prošle srijede rezultatom 3:0 bio je razočaravajući, bez obzira na očiglednu razliku u kvaliteti između dvije ekipe. Zbog toga navijači od svoje ekipe danas očekuju maksimum.

“Moramo se oporaviti. Porazi su sastavni dio fudbala. Imamo zalog iz prošle utakmice, a to je dobra igra, osobito prema naprijedi. Defanzivno smo napravili puno grešaka, to smo analizirali i arhivirali. Moramo naučiti lekciju i to popraviti. Imamo itekako zaloga i za dobre stvari iz prošle utakmice”, rekao je šef stručnog štaba Veleža Dean Klafurić u osvrtu na poraz u derbiju i najavi za današnju utakmicu.

Tuzla City je, nakon niza poraza zbog kojih je smijenjen Milenko Bošnjaković sa pozicije šefa stručnog štaba, u posljednje dvije utakmice ubilježila dva gostujuća remija – protiv Posušja i Zvijezde 09.

Nadaju se kako je to najava izlaska iz rezultatske krize i opasne zone na tabeli. U međuvremenu su ostvarili i plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Tekstilcom u Derventi.

“Očekuje nas jako teška utakmica protiv ekipe Veleža koja ima jako kvalitetne igrače. Mi dobro radimo, dobro treniramo. Atmosfera u ekipi je na jednom dobrom nivou i mislim da ekipa sa ovakvim rosterom ne zaslužuje da se nalazi na ovoj poziciji na kojoj jeste. Nadam se da će se naš rad i trud isplatiti. Iza nas su tri utakmice u kojima smo ostvarili pozitivan rezultat i mi puni sampouzdanja i želje ulazimo u ovaj susret da ostvarimo što bolji rezultat a u ovom trenutku nas zanimaju samo tri boda”, rekao je Hamza Redžić, defanzivac Tuzla Citya.

Pravdu na današnjoj utakmici dijelit će Frano Jelić, a pomoćnici će mu biti Enes Đozić i Dejan Stjepanović. Direktan prijenos utakmice možete pratiti na Arena Sport 1 Premium.