Fudbal

saopštenje za javnost

Tuzla City: Napadnut pionir kluba nako meča sa Sarajevom, pokušali mu skinuti trenerku

05/10/2021

Iz Tuzla Cityja tvrde da je napad izvršen "samo iz mržnje prema Tuzla Cityju"

Jedan član omladinske škole Tuzla Cityja napadnut je nakon utakmice ovog kluba protiv Sarajeva (1:1) proteklog vikenda na Tušnju, tvrde iz redova Cityja.

Četrnaestogodišnji dječak, inače član pionirske selekcije Tuzla Cityja, je napadnut po izlasku sa stadiona, samo zato jer je nosio trenerku svog kluba, stoji u zvaničnim saopštenju kluba objavljenom večeras.

Iz Tuzla Cityja tvrde da je napad izvršen “samo iz mržnje prema Tuzla Cityju”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Brutalan i sraman čin napada na 14-godišnjeg dječaka koji je nosio trenerku našeg kluba, nije ništa drugo nego vandalizam. Iako je prvobitna informacija bila da se napad dogodio zbog materijalne koristi (otuđenje mobitela), na kraju se ispostavilo da nije u pitanju taj povod.

Jer, napadači na našeg člana od 14 godina, koji je bio sakupljač lopti na nedjeljnoj utakmici na Tušnju, nisu imali taj povod nego je u pitanju mržnja prema našem klubu, s obzirom da su na silu pokušali da skinu s njega klupsku trenerku.

Ovom prilikom očekujemo od policijskih organa da pronađu vinovnike ovog napada i da ih izvedu pred lice pravde te da odgovaraju za ovaj sraman čin.

U našem klubu bez naknade trenira više od 200 tuzlanske djece koji također predstavljaju ovaj grad na najbolji način a napadnuti dječak je također jedan od njih.

Nadamo se da se ovakvi događaji više neće nikome ponoviti a da će i drugi pojedinci i udruženja također osuditi ovaj napad”, navodi se u saopštenju kluba iz Simin Hana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.