Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izabrao češku

Alijagić: Hvala Savezu, ali želim nastupati za zemlju u kojoj sam rođen

U19BIHKSA (1)
Denis Alijagić u dresu U19 reprezentacije / FOTO: nfsbih

Inače, Alijagić je i rođen u Češkoj, tačnije u Pragu 2003. godine

Denis Alijagić, 18-godišnji napadač, odlučio je da u budućnosti više ne nastupa za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

Alijagić je nastupao za U-16, U-17, U-18 i U-19 reprezentacije BiH, a u posljednje vrijeme se očekivao i poziv selektora mlade reprezentacije Slobodana Starčevića.

Do njega nije došlo, iako je Starčević govorio kako prati Alijagića, koji je igrač češkog Vlasima na posudbi iz praške Slavije.

Sada je Alijagić zahvalio Nogometnom savezu BiH na svemu i saopštio da je odlučio nastupati za Češku u budućnosti.

Inače, Alijagić je i rođen u Češkoj, tačnije u Pragu 2003. godine.

Alijagić se oglasio na Instagramu / FOTO: Screenshot

“Ovim postom želio bih se zahvaliti NFSBiH na svemu što su učinili za mene kao igrač i kao osobu. Ujedno objavljujem da sam odlučio predstavljati Češku Republiku. Bio sam ponosan što sam mogao nositi nacionalni dres BiH i svaki meč sam želio pomoći timu sa što boljim učinkom. Upoznao sam mnoge prijatelje na nekoliko okupljanje reprezentacije i rado ću se ponovo sresti u društvenom ili fudbalskom životu. Zahvalio bih se i svim trenerima koji su mi pomogli u karijeri i uvijek ću im biti zahvalan na tome. Držim vam palčeve i nastavit ću pratiti vaše utakmice. Odlučio sam predstavljati svoju domovinu u kojoj sam se rodio, a to je Češka. Drago mi je što su treneri pokazali interes za mene i vjerujem da ću u budućnosti biti punopravni reprezentativac”, poručio je Alijagić putem društvenih mreža.