Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Tuzla City ne posustaje, uvjerljivom pobjedom protiv Posušja došli su na prvo mjesto

tuzla-posusje

Tim Husrefa Musemića došao je do četvrte pobjede iz isto toliko utakmica i preuzeo vrh tabele

Tuzla City je i dalje nezaustavljiv, a ekipa iz Simin Hana je večeras savladala Posušje u petom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 4:1. Tako je tim Husrefa Musemića došao do četvrte pobjede iz isto toliko utakmica i preuzeo vrh tabele.

Krpić je zaprijetio već u trećoj minuti, ali poslao je loptu preko gola. Nedugo nakon toga u prilici je bio i Mešinović, ali odbrana Posušja je dobro reagovala. Ekipa iz Simin došla je u prednost već u 11. minuti. Nukić je ubacio, a Džafić je glavom zatresao mrežu gostiju.

Galić je zaustavio pokušaj Mišića u 13. minuti, no samo tri minute poslije domaći su udvostručili prednost. Čeliković je ostao sam na drugoj stativi nakon centaršuta Džafića i pogodio je mrežu gostiju za 2:0.

Golman Posušja odbranio je i Mešinoviću u 19. minuti. Džafić je sa ruba šesnaesterca pogodio prečku u 26. minuti, dok se Mišić nije najbolje snašao pred golom gostiju nakon nešto više od pola sata igre. U nastavku je opao tempo i nije bilo mnogo uzbuđenja, a u finišu poluvremena prilike su imali Mehidić na jednoj i Krišto na drugoj strani.

Dugo nije bilo većih prilika u drugom poluvremenu, a onda je u 58. minuti Mišić poslao loptu pored gola. Poslije jednog kontranapada, Krpić je u 64. minuti povisio na 3:0. Nukić je pokušao u 79. minuti, međutim Galić nije imao problema.

Doffo je iz velike udaljenosti pogodio prečku u 82. minuti, a nedugo nakon toga na drugoj strani dosuđen je penal za goste. Siguran sa bijele tačke u 85. minuti za 3:1 bio je Lučić. U sudijskoj nadoknadi domaći su postigli još jedan gol za konačnih 4:1. Još jednom je bio strijelac Džafić na asistenciju Nukića.

Tuzla City – Posušje 4:1

Stadion: Tušanj (Tuzla). Sudija: Josip Martinović (Čapljina). Žuti kartoni: J. Barišić (Tuzla City).

TUZLA CITY: Brajlović, Nukić, Morris, Čeliković, Mehidić, Gavrić, Mišić, Mešinović, Doffo, Džafić, Krpić.

POSUŠJE: Galić, Ljubić, T. Barišić, J. Barišić, Lučić, Krišto, Božić, Landeka, Leko, Vukoja, Begić.