Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzlanska Sloboda pripreme nastavlja u Bijeljini

FK Sloboda

Fudbaleri tuzlanske Slobode u subotu, 23. januara, održali su posljednji trening u Tuzli, a danas imaju dan odmora.

U ponedjeljak, 25. januara, oko 12 sati, putuju u Etno selo Stanišići kod Bijeljine, gdje će obaviti drugu fazu priprema za nastavak prvenstva.

Prije odlaska u Semberiju, stručni štab je zahvalio igračima na probi Amelu Alibašiću i Albedinu Hasanoviću, koiji nisu iskazali kvalitete potrebne aktuelnom lideru prvenstva.

Za sada je jedino pojačanje Anes Haurdić iz Veleža, dok će na probi do daljeg ostati 18-godišnji stoper Ermin Musić, koji je došao iz zvorničke Drine.

-Pripreme u Tuzli protekle su u najboljem redu, a očekujemo da će tako biti i u Stanišiću. Igrači dobro podnose treninge koji su se odvijali u nepovoljnim vremenskim uslovima. Prvu utakmicu odigrat ćemo već u četvrtak, 28. januara, protiv Zvijezde 09 iz Stanišića ili Podrinja iz Janje – izjavio je za Fenu Nedim Omerović, jedan od pomoćnika šefa stručnog štaba Slobode, Husrefa Musemića.

Glavni Slobodin trener nastojat će da prvi sparing partner njegove ekipe bude Podrinje iz Janje, lider Druge lige RS – Istok. U tom mjestu, naime, rođeni su, a u Podrinju stekli prvo nogometno iskustvo proslavljena braća Musemić, bivši fudbaleri Sarajeva i niza drugih velikih klubova, Vahidin i Husref.

Sloboda se u Tuzlu vraća 1. februara, dok će tri dana kasnije u Tuzli odigrati drugu pripremnu utakmicu protiv Zvijezde iz Gradačca.

Glavni dio priprema Tuzlaci će obaviti u Antalyji od 6. do 20. februara.