Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“U-16” reprezentacija BiH pobjednik turnira “Josip Katalinski Škija”

turnir Josip Katalinski Skija

Nogometaši ‘U-16’ reprezetnacije Bosne i Hercegovine pobjednici su Međunarodnog memorijalnog turnira ‘Josip Katalinski Škija’.

Oni su s odgovarajućom selekcijom Crne Gore danas u Trening centru NSBiH u Zenici odigrali finalni susret koji je završen rezultatom 1:1, a nakon izvođenja jedanaesteraca pobjedu je ostvarila BiH.

Crna Gora je do prednosti došla u 44. minuti golom Vujovića, a bh. selekcija je izjednačila preko Armina Šarića u 53. minuti na asistenciju Harisa Brkića.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju penala gdje su se bolje snašli reprezentativci BiH. S bijele tačke pogađali su Hasić, Džidić, Šarčević i Varešanović za bh. tim, a Vukčević i Bojović za Crnu Goru. Golman reprezetnacije BiH Dizdarević odbranio je jedanaesterac Vujovića, dok je Mirković pogodio stativu.

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a nagradu za fair play selekciji Sarajeva i Istočnog Sarajeva uručio je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković. Priznanje za osvojeno treće mjesto selekciji Beograda je uručio predsjednik FS kantona Sarajevo Galin Kulovac, a potpredsjednik NSBiH Ivan Beus je predao pehar kapitenu Crne Gore za plasman na drugu poziciju.

Pehar pobjednicima turnira, reprezentativcima Bosne i Hercegovine uručio je počasni predsjednik Saveza Ivica Osim.

Za fudbalera koji igrom najviše podsjeća na Josipa Katalinskog proglašen je crnogorski kadetski reprezentativac Amir Muzurović, a nagradu mu je uručila supruga pokojnog ‘Škije’, Jasna Katalinski, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.