Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Puhalo sutra u Budimpešti protiv Mađara Kormanyja

edin puhalo

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih profesionalnih boksera Edin Puhalo, alias Iron Puki, prvak Evrope u UBF asocijaciji u subotu u Budimpešti boksuje svoj 11. profesionalni meč protiv domaćeg borca Joszefa Kormanyja.

Puhalo u meč ulazi spreman, nakon što je sa svojim timom, pod vodstvom trenera Narcisa Kalajdžića, obavio vrhunske pripreme u bokserskom kampu “Iron Puki Boxing”.

– Pripremao sam se punih deset sedmica i u odličnoj sam formi. Odradio sam u toku priprema preko 200 rundi sparinga sa momcima iz mog tima kao i sa timom Pretorian i potpuno sam spreman za meč u Mađarskoj. Ovaj meč mi je važan. Dobro sam rangiran na svjetskoj BoxRec stranici i s obzirom da bih trebao vrlo brzo boksati za neku od najjačih svjetskih asocijacija, eventualnom pobjedom bih se još više približio tom velikom događaju koji je jednako važan, kako za mene, tako i za našu BiH – kazao je Puhalo.

On je naglasio da je izuzetno motiviran za predstojeću borbu, te da mu je kao i uvijek najveća želja donijeti još jedno zlato u svoju Bosnu i Hercegovinu.

Puhalo je izrazio zahvalnost svojim sponzorima na velikoj podršci, te obećao da će dati sve od sebe da i ovaj put predstavi BiH u najljepšem svjetlu.