Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Barcelonu stiže čarobnjak za 100 miliona eura?

brazil

Neymara, najskupljeg nogometaša u istoriji koji je Barcelonu za 222 miliona eura zamijenio PSG-om, u Kataloniji planiraju zamijeniti Philippeom Coutinhom.

Barcelona već nekoliko mjeseci lovi Brazilca i uspjela ga je nagovoriti na dolazak, ali još uvijek nije nagovorila Liverpool da ga proda. Katalonci očekuje da će se transfer dogovoriti do kraja sedmice, javlja Mundo Deportivo.

Prema jednim izvorima Barcelona nudi 100 miliona eura, što bi bio klupski rekord, a prema drugim Liverpoolu nudi novac i Andrea Gomesa koji se nije snašao u debitantskoj sezoni na Camp Nou.

Coutinho ima veliku želju otići u Barcelonu, iako ga Liverpool zasad ne planira pustiti. Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp uporno ponavlja da 25-godišnji brazilski čarobnjak nije na prodaju.

“Izgleda kako zasad ipak neće otići, ali vidim da on to želi i s tim se moramo pomiriti. Pa, ko ne bi otišao u Barcelonu? Ako ne već ovog, siguran sam da će od sljedećeg ljeta Coutinho nositi dres Barcelone. Nema ništa pogrešno u tome, to je jednostavno nogomet”, rekao je Jamie Carragher, legenda Liverpoola.