Radja Nainggolan

U Interu su me tretirali kao osrednjeg igrača

nainggolan

Izuzetno poštujem navijače Intera i moje bivše saigrače, ali osjećao sam dok sam bio ovdje da me tretiraju kao osrednjeg igrača, rekao je Nainggolan

Radja Nainggolan u današnjem duelu njegovog sadašnjeg kluba Cagliarija i bivšeg Intera bio je strijelac gola za remi 1:1 na San Siru. Time se “slatko osvetio“ Interu, koji je napravio novi kiks u borbi za naslov šampiona Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon utakmice belgijski fudbaler izjavio je da su ga u Interu tretirali kao osrednjeg igrača, te da je Cagliari u nedjeljom duelu zaslužio više od boda.

“Mislim da smo od početka igrali dobro, došli smo da se nadigravamo sa karakterom i pas igrom. Možda su neki sporni trenuci išli protiv nas, ali ništa protiv Intera, ovo je fudbal i neke incidente treba ponovo pogledati“, rekao je Nainggolan za italijanske medije i dodao:

“Izuzetno poštujem navijače Intera i moje bivše saigrače, ali osjećao sam dok sam bio ovdje da me tretiraju kao osrednjeg igrača. Želim im sve najbolje u budućnosti. S jedne strane sam sretan, a s druge nisam. Ko zna šta mi donosi budućnost? Ja sigurno ne znam. Koncentsan sam na svaku narednu utakmicu, borim se sa saigračima i zajedno se borimo za nešto važno.“

Strijelac vodećeg gola za Inter bio je Lautaro Martinez u 29. minuti, dok je Nainggolan bod gostima dobio pogotkom u 78.

Nakon 21 kola u Seriji A Inter zauzima drugo mjesto sa 48 bodova, tri manje od lidera Juventusa, koji uz to ima i utakmicu manje. Cagliari je jedno od prijatnijih iznenađenja i zauzima šestu poziciju sa 31 bodom.