Fudbal

FK Željezničar

U izolaciji u domovima gdje će boraviti 14 dana ili do negativnog PCR testa

28/08/2020

Konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Evropske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara donijeće Evropska fudbalska federacija (UEFA) u narednih 48 sati

Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije Željezničara doputovali su sinoć u Sarajevo i svi su smješteni u svoje domove, gdje će prema izdatom rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove boraviti narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, a svi članovi delegacije u ponedjeljak će obaviti testiranja, saopšteno je u petak iz kluba sa Grbavice, prenosi Anadolu Agency (AA).

FK Željezničar je ove sedmice u ponedjeljak testirao sve planirane putnike za Izrael, a testovi su pokazali da je šest igrača pozitivno na COVID-19. Oni su odmah stavljeni u izolaciju.

“Plavi“ su u utorak otputovali u Izrael gdje je Ministarstvo zdravstva u srijedu ujutru još jednom obavilo testiranje svih članova delegacije kluba. Testovi su pokazali da je još pet članova pozitivno na COVID-19, a odlukom Ministarstva zdravstva Izraela utakmica protiv domaćeg Maccabija je odgođena, a ekipa Željezničara je vraćena u Sarajevo.

“Konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Evropske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara donijeće Evropska fudbalska federacija (UEFA) u narednih 48 sati. FK Željezničar ovom prilikom se zahvaljuje svim navijačima koji su kupovinom ulaznica za susret s Mladosti pomogli organizaciju puta u Izrael, te također Ministarstvu kulture i sporta KS i hotelu Garden City Konjic. Klub ističe zahvalnost premijeru Kantona Sarajevu, Mariju Nenadiću, pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu i direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Adisu Ajdinoviću, na saradnji i kooperativnosti prilikom povratka u Bosnu i Hercegovinu“, saopšteno je iz Željezničara.

Utakmica Maccabi – Željezničar trebala se igrati u četvrtak uvečer na stadionu “Sammy Ofer“ u Haifi sa početkom u 19 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.