Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kakva glupost

U jeku pandemije najskuplji bek na svijetu organizovao orgije

LB-COMP-KYLEWALKER2

Prije nego što smo otišli u sobu, kolegici i meni platio je 2.200 funti u gotovini

Veliki skandal trese Englesku, ne samo njenu nogometnu javnost. Najskuplji desni bek u istoriji fudbala i zvijezda Manchester Cityja usred pandemije koronavirusa organizirao je orgije s prostitutkama.

Kyle Walker je prije tri godine, nakon što je City za njega platio odštetu od 50 miliona funti, postao najskuplji desni bočni u istoriji nogometa.

Sada je osvajač dva naslova u Premiershipu, jednog FA Kupa, tri Liga kupa i igrač s 48 nastupa za Englesku, napravio nešto po čemu ulazi u istoriju gluposti.

Usred pandemije koronavirusa kojim je u Velikoj Britaniji zaraženo više od 50.000 ljudi, a preko pet hiljada ih je umrlo od posljedica bolesti i dok u državi vladaju stroge mjere izolacije i zabrane izlaska, osim u kupovinu najnužnijih namirnica i lijekova, Kyle Walker je u svoj stan pozvao prijatelja, a zatim i dvije dame koje se bave najstarijim zanatom.

Naravno da ovako spojena četvorka nije poštovala pravila “socijalne distance”, nego se prema riječima jedne od prostitutki, koje je kasnije potvrdio Walker, prepustila trosatnoj seksualnoj seansi.

Da bi Walkerov nevjerovatno glup i opasan postupak bio još bezobrazniji, pobrinula se sama zvijezda Cityja i Engleske. Naime, u srijedu ujutro, samo par sati nakon što su njegovu vilu napustili prijatelj i prostitutke, naručene večer prije u 22.30, Walker, koji je na Twitteru postavljao statuse u kojima je pozivao milion i po svojih sljedbenika na toj mreži da ne posjećuju niti “svoje voljene”, snimao se kako navijače moli da ostanu u kućama i ne druže se ni s kim kako ne bi širili koronavirus i da tako smanje pritisak na ionako potrošeno medicinsko osoblje u zemlji.

“Ostanite u vašim kućama i stanovima, stalno perite ruke i slušajte upute nadležnih služi jer samo tako možemo štiti ljude koji rade u našim bolnicama. Znam da je teško ne vidjeti bliske ljude i ne družiti se s njima, ali prvo i osnovno, moramo misliti na zdravlje drugih ljudi i čuvati se da se ne zarazimo, ali i da ne zarazimo ostale”, pisao je.

Kada je jedna od prostitutki vidjela ovu Walkerovu poruku, ogorčena njegovim licemjerstvom odlučila je ispričati novinarima šta je radio samo par sati ranije.

Louise McNamara (21) ispričala je da je s tri godine starijom Brazilkom naručena u luksuzni stan u Haleu.

“Čovjek koji nas je pozvao predstavio se kao Kai, ali dolaskom tamo prepoznala sam o kome je riječ. Prije nego što smo otišli u sobu, kolegici i meni platio je 2.200 funti u gotovini.

Ništa od ovoga ne bih otkrila javno da se Kyle Walker nije pokazao ovakvim. Trebao bi znati da ne možeš navečer pozivati strance na seks, a onda ujutro držati predavanja svima kako se trebaju čuvati i izolirati. On je licemjer i čovjek koji druge dovodi u opasnost svojim ponašanjem”.

Walker: Izvinjavam se svima

Walker je priznao šta je napravio i pokajao se:

“Želim se javno ispričati zbog onoga što sam napravio ranije ove sedmice. Svjestan sam toga da moje zanimanje nosi odgovornost onoga ko je ujedno i uzor. Kao takav želim se ispričati porodici, prijateljima, klubu, navijačima i javnosti što sam ih iznevjerio.

Među nama su heroji koji u ovim teškim trenucima čine ključnu razliku i želim istaknuti njihovu nevjerovatnu žrtvu i posao spašavanja tuđih života. Ono što sam ja radio je u potpunoj suprotnosti s onim što sam morao raditi u vrijeme izolacije”.

City: Provodimo internu istragu

Manchester City se također oglasio: “Razočarani smo optužbama na Kyleov račun, ali moramo istaknuti i njegov brzi odgovor na njih i ispriku. Idućih dana provest ćemo internu istragu i donijeti odgovarajuće disciplinske mjere.”