Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko će na kormilo Zmajeva

U Nogometnom savezu BiH kao prije osam godina: Hadžibegić i/ili Baždarević

faruk hadzibegic mehmed bazdarevic ftv

Bugarskom stručnjaku je važeći ugovor do 31. decembra 2022., a za selektora je izabran 27. januara 2021. i otada u 20 utakmica, upisao šest pobjeda, te po sedam remija i poraza uz gol-razliku 19:24

U bosanskohercegovačkoj nogometnoj kući ništa novo. Sve podsjeća na kraj 2014. godine kada je smijenjen Safet Sušić, do sada jedini selektor koji nas je odveo na jednu veliku završnicu najboljih reprezentacija, Mundijal u Brazilu.

Kao nasljednici legendarnog Papeta u užem krugu su spominjani Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević i na kraju je odlučeno da ne bude novi-stari selektor (Hadžibegić je već bio 1999.), već nekadašnji kapiten bh. reprezentacije u prvim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Baždarević je predvodio “Zmajeve” od 2014. do 2017. godine.

Osam godina poslije, selektor nogometne reprezentacije BiH je Ivaylo Petev, kojem prema pisanju pojedinih medija, neće biti ponuđen novi ugovor na sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za 29. decembar 2022. godine, javlja Federalna televizija.

Bugarskom stručnjaku je važeći ugovor do 31. decembra 2022., a za selektora je izabran 27. januara 2021. i otada u 20 utakmica, upisao šest pobjeda, te po sedam remija i poraza uz gol-razliku 19:24. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pamtit ćemo kao najlošije u historiji, s obzirom na to da smo imali samo sedam bodova, jednu pobjedu i gol-razliku -3. S druge strane u Ligi nacije u B diviziji osvojili smo prvo mjesto i osigurali plasman u A diviziju.

Bh. reprezentacija u martu iduće godine počinje kvalifikacije za EURO 2024. Protivnici “Zmajeva” su Island, Slovačka, Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn.

Faruk Hadžibegić je već u rodnom gradu, za sada se ne oglašava, dok s druge strane Baždarević je prije nekoliko dana bio u Sarajevu, pa otputovao u Pariz iz kojeg poručuje: “Ne bih imao ništa protiv da Hadžibegić i ja zajedno vodimo reprezentaciju“.

Dakle, ponovo Baždarević ili Hadžibegić, ili zajedno na kormilu „Zmajeva“.