U Premijer ligu BiH stiže “Crna pantera, brža od svjetlosti”

crna pantera1

Nogometna BH Telecom Premijer liga ulazi polako u finiš kada je 2017. godina u pitanju. Ostala su da se odigraju još tri kola, prije nego što igrači odu na zimsku pauzu.

Kao i svake godine, čeka nas prelazni rok, u kojem će klubovi pokušavati popraviti sve ono što je u igračkom kadru “škripalo”.

Prema najavama nogometnog menadžera iz Srebrenika Admira Husarića, na bh. fudbalsku scenu ove zime stiže još jedan tamnoputi igrač.

“Nova akvizicija AK Sport Agency! Uskoro u BiH! Crna pantera, brža od svjetlosti!”, napisao je Husarić na svom Facebook profilu uz fotografiju nogometaša kojeg očito namjerava dovesti u BiH.

Husarić je ostao tajnovit kada je identitet njegovog “štićenika” u pitanju, kao i kada je ime kluba u koji ga namjerava dovesti u pitanju.

Je li to aktuelni prvak Zrinjski s kojim Husarić posljednjih nekoliko godina ima odličnu saradnju, saznat ćemo uskoro.

Jasmin Mešanović je upravo posredstvom Husarića stigao u Zrinjski, a potom prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor Mariborom (160.000 eura godišnja neto plaća), gdje briljira u svojoj debitantskoj sezoni.

Mešanovića je Husarić prošlog ljeta transferirao u Maribor

Pored još nekoliko mlađih igrača, Husarić brine i o karijeri Kenana Pirića, reprezentativca BiH koji trenutno brani također za aktulenog prvaka BiH.