ostali bez eura

U Srbiji ljuti na suca, tvrde da je on kriv za Mitrovićev promašen penal (VIDEO)

mitrovic

U Beogradu je poslije 90 minuta i produžetaka bilo 1:1, a Škoti su otišli dalje nakon boljeg izvođenja penala, što znači da će igrati na Evropskom prvenstvu, prvi put poslije 1996. godine

Nogometna reprezentacija Srbije izgubila je finalnu utakmicu baraža od Škotske i ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

U Beogradu je poslije 90 minuta i produžetaka bilo 1:1, a Škoti su otišli dalje nakon boljeg izvođenja penala, što znači da će igrati na Evropskom prvenstvu, prvi put poslije 1996. godine.

Ključni trenutak u penal-seriji dogodio se kada je Mitrović promašio šut sa kreča, odnosno kada je škotski golman odbranio njegov udarac.

Mediji u Srbiji u izvođenju Mitrovićevog penala pronašli su i sporni momenat. To je kretanje golmana. Na snimku se vidi da je lijeva noga Marshalla pomaknuta s crte u trenutku udarca napadača Orlova, a pritom je desna noga i dalje na liniji. Sudije se nisu oglasile.

Pravilo kaže da samo jedna noga mora biti na liniji, odnosno mora je dodirivati, što se u ovom slučaju i dogodilo.

Marshall je nakon odbranjenog penala najprije krenuo prema sudiji da ga pita je li sve čisto prije nego što krene slaviti, a Mateo Lahoz dao je potvrdan odgovor, poslije čega je krenula fešta Škota u Beogradu.