Fudbal

U Turskoj podignuta optužnica protiv Arde Turana, prijeti mu kazna do 12,5 godina zatvora

16/10/2018

Republičko tužilaštvo u Istanbulu podiglo je optužnicu protiv fudbalera Barcelone Arde Turana, koji je trenutno na posudbi u istanbulskom Basaksehiru, u vezi sa tučom s Berkayom Sahinom, poznatim turskim pjevačem. Tužilaštvo za Turana traži kaznu do 12,5 godina zatvora, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema optužnici, Turanu se na teret stavljaju krivična djela “seksualno uznemiravanje”, “namjerno nanošenje ozljeda”, “posjedovanje ilegalnog oružja”, “pucanje iz oružja koje može izazvati paniku, strah i zabrinutost”, za što je zatražena kazna zatvora u trajanju do 12,5 godina. Berkay Sahin optužen je za krivično djelo “vrijeđanje”, a tužilaštvo za njega traži dvije godine zatvora.

Istraga u vezi tuče između Turana i Sahian, koja se dogodila u srijedu navečer, 10. oktobra, u noćnom klubu u istanbulskoj četvrti Emirgan, je završena.

U optužnici je navedeno kako je svađa između Sahina i Turana nastala nakon što je fudbaler u noćnom klubu seksualno uznemiravao Ozlem Sahin, suprugu pjevača. Sahin je potom prišao Turanu i rekao da će suprugu odvesti kući, a nakon toga se vratiti da njih dvojica “porazgovaraju”. Potom je najprije došlo do verbalnog a potom fizičkog obračuna, gdje je Turan pjevaču zadao teške tjelesne povrede, prilikom čega mu je slomio nos.

Sahin je potom radi pregleda prebačen u bolnicu, no Turan je stigao do bolnice gdje je svađa nastavljena. Tokom rasprave u jednoj od bolničkih prostorija, Arda je izvadio pištolj marke “Glock”, te je Sahinu, pružajući mu pištolj rekao: “Nisam znao da je to tvoja supruga, da sam znao ne bih tako nešto uradio. Ako želiš možeš me ubiti.” Sahin je uzeo pištolj od Turana i ostavio ga po strani.

Tokom rasprave Arda je ponovo uzeo pištolj i ispalio jedan metak u pod prostorije. Nakon što se čuo pucanj, osoblje bolnice je ušlo u prostoriju i razdvojilo Sahina i Turana. Fudbaler je napustio bolnicu, a Sahin je podvrgnut ljekarskom pregledu, tokom kojeg je ustanovljeno da ima ozbiljne povrede i nekoliko lomova kosti.

U okviru istrage utvrđeno je kako je Turan koristio pištolj “Glock”, čije je posjedovanje i korištenje u ovoj zemlji zakonom zabranjeno.

Turanu prijeti zatvorska kazna od tri godine i tri mjeseca do 12,5 godina zatvora, dok je tužilaštvo za Sahina zatražilo dvije godine zatvora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.