Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

U Ugljeviku bez golova, trener Zvijezde 09 podnio ostavku

Boris Savic

Na pres konferenciji odmah nakon utakmice ZVijezda 09 – Široki Brijeg koja je završena bez golova, domaći trener Boris Savić podnio je ostavku na mjesto šefa struke u ovom klubu

Zvijezda 09 i Široki Brijeg podijelili su bodove u Ugljeviku. Meč je okončan bez pogodaka, iako su i jedni i drugi kreirali nekoliko dobrih prilika.

Zvijezda 09 je na samom početku imala dva dobra pokušaja, Blagojević i Badji nisu uspjeli da zabiju, dok je na drugoj strani prvi prijetio Bagarić, čiji je šut odbranio Manojlović.

Golman Zvijezde odbranio je kasnije i šut Dine Ćorića. Do kraja prvog poluvremena domaći su propustili dvije dobre prilike, i to preko Predragovića i Badjija, koji nisu bili prisebni u završnici.

Tri dobre prilike početkom nastavka imao je gostujući napadač Bagarić. Nije bio miljenik sreće, a na golu domaćina briljirao je odlični Manojlović. Potom je gostima prijetio Blagojević, ni on nije bio bolje sreće…

Široki je do kraja svim silama nastojao do gola, ali bez uspjeha. Ostalo je 0:0.

Na pres konferenciji odmah nakon utakmice ZVijezda 09 – Široki Brijeg koja je završena bez golova, domaći trener Boris Savić podnio je ostavku na mjesto šefa struke u ovom klubu.

– Bez obzira na ishod ovog meča ja sam sa predsjednikom kluba Borisom Stanišićem dogovorio raskid ugovora nakon ovog meča. Razlozi su svakako loš rezultat i bodovi saldo koji trenutno imamo – rekao je Savić poslije utakmice u Ugljeviku.