La Liga

U Valladolidu bijesni nakon poraza od Barce: Ovo je očita pljačka

alba ruka (1)

Rekao sam sucu da postoji razlog zbog kojeg je uveden VAR i da ga je trebao koristiti, kazao je trener Valladolida

Bijes u Valladolidu, ne samo klubu, nego i gradu, izazvalo je suđenje Jaimea Latrea na utakmici Barcelone i Valladolida (1:0) u 29. kolu La Lige.

Sudac Jaime Latre je deset minuta prije kraja prestrogo isključio igrača gostiju, a zatim u zadnjoj minuti, u začetku akcije za pobjednički gol Barcelone propustio suditi faul Jordija Albe.

Osim spomenutih situacija, u 62. minuti Alba je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac nije pokazao na penal, na što su igrači Valladolida žestoko i dugo protestovali. To mu zamjeraju Sergio Gonzalez, trener Valladolida, ali i Oscar Puente, gradonačelnik istoimenog grada.

“Želite me umiriti, ali to je nemoguće. Rekao sam sucu da postoji razlog zbog kojeg je uveden VAR i da ga je trebao koristiti. Znate, svi u ovoj ligi igramo za ogromne uloge, ne samo Barca, kojoj je sve podređeno. Albino igranje rukom kod nedosuđenog penala za nas je bilo očito, a volio bih vidjeti isključenje našeg igrača iz drugog ugla, ne iz Barceloninog, iz kojeg je dosuđeno. Ponavljam, svi igramo za puno toga u ovoj ligi, ne samo Barcelona. Moj klub igra u istoj ligi kao i Barcelona i želim da za sve nas vrijede ista pravila”, kazao je trener Valladolida.

Daleko žešći od njega bio je gradonačelnik Valladolida. Premda je po struci advokat, Puente nije birao riječi govoreći o sucu. Nakon što nije dosudio penal za Valladolid zbog Albinog igranja rukom, napisao je na društvenim mrežama:

“Ovo je očita pljačka i neviđena sramota.”

Gradonačelnik Valladolida je zbog svojih opservacija na društvenim mrežama pozvan u niz sportskih emisija nakon meča. Tamo je izjavio:

“Nikako ne mogu prihvatiti da se ne dosudi penal za Valladolid nakon Albinog igranja rukom, jer više to nije odluka koja se donosi u desetinki sekunde, nego sada za to suci imaju na raspolaganju par minuta, usporene snimke i četiri ekrana!”

Opet je teško optužio suca: “Njegova namjera da pomogne velikom klubu koji ne može pobijediti malog bila je očita.”