Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KJKP Gras

Izmjene režima saobraćaja zbog protesta u Sarajevu

tramvaj 1

Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića

KJKP “Gras” obavještava korisnike usluga da je u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja mirnih protesta pod nazivom “Borba za život”, danas od 11.30 do 14.00 sati odobrena privremena obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička ) i u ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ulicom Put života).

U vrijeme obustave saobraćaja doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja.

Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića. Linije 23a Željeznička Stanica – Rajlovac – Reljevo Dom – Dobroševići i 18 Drvenija – Pofalići biće preusmjerene ulicom Put života. Linija 31e Vijećnica – Dobrinja, u skladu sa uputama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, na dijelu ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička, biće preusmjerena trolejbuskom trasom.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.