Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

berze

Učinak Ronalda: Dionice Manchester Uniteda u augustu porasle za 7,2 posto

united

Dionice Manchester Uniteda porasle su snažno transferom Cristiana Ronalda, koji je za engleskog premijerligaša potpisao ugovor na 2+1 godinu

Dionice Manchester Uniteda završile su august sa povećanjem vrijednosti od 7,2 posto zbog transfera Cristiana Ronalada, a United je u ovom razdoblju bio klub koji je najviše donio svojim ulagačima, javlja Anadolu Agency (AA).

Posebno učinkoviti transferi i uspješni rezultati također su pozitivno utjecali na performanse klubova na berzama.

Među fudbalskim klubovima koji su pokazali najbolji performans na berzama na kraju augusta prednjači Manchester United (7,2 posto), a prate ga Lazio (4,8 posto), Juventus (3,1 posto), Borussia Dortmund (2,6 posto), SL Benfica (1,6 posto) i Olympique Lyon (0,9 posto).

Pored klubova koji su zabilježili porast, dionice AFC Ajaxa u ovom su razdoblju zabilježile pad od 1,7 posto.

Dionice Manchester Uniteda porasle su snažno transferom Cristiana Ronalda, koji je za engleskog premijerligaša potpisao ugovor na 2+1 godinu.

Značajan rast dionica zabilježio je i italijanski Lazio.

Iako Cristiano Ronaldo nije ostao u Juventusu, vrijednost dionica ovog kluba također je značajno rasla zahvaljujući transferima koji su napravljeni. Juventus je doveo brazilskog napadača Kaia Jorgea i svog bivšeg fudbalera Moisea Keana, a posuđen je i Manuel Locatelli s opcijom otkupa.

Benfica, koja je lider portugalske Superlige (Primeira Liga), također je eliminirala PSV Eindhoven u okviru kola doigravanja UEFA Lige prvaka. Tako je Benfica svoj uspjeh na zelenim terenima prenijela i na berze.