Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čitav iznos fonda

UEFA donira milion eura za pomoć djeci u Ukrajini

caurelia-ciobanu-2-621e40372e2ca (1)

Zaklada za djecu UEFA-e odlučila je osnovati i posebni fond iz kojega je izdvojila dodatnih 100.000 eura za pomoć ukrajinskoj djeci i izbjeglicama

Članovi povjerenstva Zaklade za djecu Europskog nogometnog saveza (UEFA) zajedno s predsjednikom krovne organizacije euroopskog nogometa Aleksanderom Čeferinom odlučili su ovogodišnji fond od milion eura prenamijeniti te čitav iznos dodijeliti za pomoć djeci u Ukrajini i izbjeglicama u susjednim zemljama.

Tim sredstvima će se finansirati inicijative udruženja članica i dobrotvornih udruga UEFA-e usredotočene na prava djece, a njihove potrebe procjenjivat će se u saradnji s udruženjima članicama i lokalnim partnerima.

Zaklada za djecu UEFA-e odlučila je osnovati i posebni fond iz kojega je izdvojila dodatnih 100.000 eura za pomoć ukrajinskoj djeci i izbjeglicama.

“Djeca su vrlo ranjiva grupa tokom sukoba i naša je dužnost pomoći djeci u odbrani temeljnih prava i zdravlja. Zahvaljujući solidarnosti europskog nogometa i podršci naših partnera, osigurat ćemo pomoć koja je djeci u Ukrajini i susjednim zemljama hitno potrebna”, rekao je Aleksander Čeferin.