UEFA Evropa liga: Latvijac sudi Sarajevu, Portugalac Želji

zaria – sarajevo

Revanš utakmicu prvog pretkola UEFA Evropa lige između fudbalera Sarajeva i moldavske Zaryje sudit će Latvijac Alkesandrs Anufrijevs, odlučila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

Na aut linijama asistirat će mu sunarodnici Romans Platonovs i Aleksejs Griščenko. Funkciju četvrtog sudije u četvrtak (6. jula) od 20 sati na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” obavljat će, takođe Latvijac, Aleksandrs Golubevs, javlja Anadolu Agency (AA). Prvi meč u Moldaviji završio je 2:1 u korist domaćina.

Pravdu u uzvratnom susretu Zete iz Golubovaca (Crna Gora) i Željezničara 6. jula u Podgorici od 20.30 sati (prva utakmica u Sarajevu – 1:0) dijelit će Portugalac Tiago Martins. Pomoćnici će mu biti Luis Campos i Pedro Almeida, te četvrti sudija Helder Malheiro (svi iz Portugala).

Treći bh. predstavnik Široki Brijeg na gostovanje Ordabassyu predstojećeg četvrtka u Almaty nosi prednost 2:0. U revanšu koji će početi u Kazahstanu od 17 sati po srednjeevropskom vremenu sudit će arbitri iz Armenije. Glavni sudija bit će Zaven Hovhannisyan, pomoćnici Arman Ghushchyan i Atom Sevgulyan, dok je četvrti sudija Artak Simonyan.