fašistički motivi

UEFA istražuje utakmicu Veleža zbog Vranješove tetovaže četničkog vojvode?

vranjes

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (Fare Network) poslala je dopis UEFA-i u kojem se navodi da je moguće da je jedan nogometaš AEK-a igrao s motivom koji poziva na fašizam

UEFA će istražiti utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige između AEK-a i Veleža, nakon što je jedan nogometaš igrao s istaknutim fašističkim motivom.

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (Fare Network) poslala je dopis UEFA-i u kojem se navodi da je moguće da je jedan nogometaš AEK-a igrao s motivom koji poziva na fašizam.

Od ranije je poznato da bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ na ruci ima tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića, a u toj utakmici nastupao je za AEK, prenosi Index.

Na njegovoj desnoj ruci je lik Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima počinio pokolje po selima Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.

Podsjetimo, Velež je zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca izbacio favorizirani AEK u drugom pretkolu Konferencijske lige i tako izborio duele s Elfsborgom.