Fudbal

Trabzonspor

UEFA izbacila vodeći klub turskog prvenstva iz Evrope

03/06/2020

U saopćenju iz UEFA-e se navodi da Trabzonspor u jednoj od naredne dvije sezone neće nastupiti u evropskim takmičenjima i ukoliko za to stekne pravo kroz nacionalna takmičenja u Turskoj

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) donijela je odluku o jednogodišnjoj suspenziji turskog Trabzonspora iz evropskih takmičenja zbog klupskog neispunjavanja finansijskih obaveza, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz UEFA-e se navodi da Trabzonspor u jednoj od naredne dvije sezone neće nastupiti u evropskim takmičenjima i ukoliko za to stekne pravo kroz nacionalna takmičenja u Turskoj.

UEFA je pred početak aktuene sezone saopćila da je Odbor za finansijsku kontrolu klubova (CFCB) odobrio nastup Trabzonspora u evropskim takmičenjima za ovu sezonu.

Trabzonspor je prekršio norme finansijskog fair playa UEFA-e tokom 2016. godine, a UEFA je turskom klubu dala rok da do 15. oktobra 2019. godine ispuni svoje finansijske obaveze, a u protivnom mu je najavljena jednogodišnja suspenzija iz evropskih natjecanja u jednoj od dvije predstojeće sezone.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.