Fudbal

euro 2020

UEFA najavila kazne: Ne dirajte Coca-Colu i Heineken

18/06/2021

Kallen je upozorio nogometne saveze da su moguće i kazne jer su igrači preko svojih saveza ugovorno obvezani poštivati odredbe i pravila takmičenja

Cristiano Ronaldo, Paul Pogba i Manuel Locatelli uspjeli su u posljednjih nekoliko dana doći na naslovnice medija zbog načina na koji su se ophodili sa sponzorima Evropskog prvenstva.

Svaki od njih na svoj je način iskazao nezadovoljstvo bočicama koje sad već tradicionalno stoje ispred nogometaša na konferencijama za medije. Ovoga puta bila je riječ o Coca-Coli i Heinekenu.

Cola je smetala Ronaldu pa ju je on maknuo iz kadra dok je davao izjavu i pozvao gledatelje da piju vodu koju je onda stavio pred sebe, a nezadovoljstvo Colom pokazao je i Locatelli, koji ju je također pokušao maknuti iz kadra, ali neuspješno.

Pogba je pak uvjereni musliman pa je po dolasku na presicu uklonio Heineken koji je stajao ispred njega jer ne želi alkohol u svojoj blizini. Sve to nije se svidjelo UEFA-i koja je izdala ozbiljno upozorenje za nogometaše.

UEFA je od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati strateški pozicionirana sponzorska pića. O tome je govorio direktor takmičenja Martin Kallen.

“To je važno jer je zarada od sponzora važna za takmičenje i Evropski nogomet. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj nogometa u cijeloj Evropi, uključujući i mlade i žene”, rekao je Kallen.

Kallen je upozorio nogometne saveze da su moguće i kazne jer su igrači preko svojih saveza ugovorno obvezani poštivati odredbe i pravila takmičenja. Naglasio je i da razumije igrače poput Pogbe, koji to rade iz religioznih razloga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.