Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VREMENSKA PROGNOZA

I danas sunčano u našoj zemlji, u drugoj polovini dana mogući lokalni pljuskovi

kisa

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana su mogući većinom slabi lokalni pljuskovi na području Hercegovine, u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C. U Sarajevu sunčano prije podne. Umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.