Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA odabrala idealni tim Evropskog prvenstva

pepe ronaldo

UEFA je odabrala svoj idealni tim Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Nakon sinoćnjeg finala u kojem je novi prvak Evrope porazio Francusku, ne čudi što su u ekipu upala čak četiri Portugalca. Iznenađujuće, u idealnih 11 upao je Cristiano Ronaldo, koji je bio kritikovan nakon prvih utakmica u kojima nije uspio zabiti, a slobodnim udarcima postao uvjerljivo najgori igrač u historiji EP-a, da bi na kraju zbog povrede finale gledao s klupe.

Potpuno zasluženo u najboljoj odbrani turnira je najbolji igrač finala defanzivac Pepe, njegov suigrač Guerreiro, ali i Nijemci Boateng i Kimmich koji su zapeli u polufinalu.

“Elf” s Kroosom ima tri igrača u idealnoj ekipi, a drugi poraženi polufinalist Wales čak dvojicu, Allena i Ramseyja, dok je sjajni Bale (3 pogotka) otpao.

Finalisti Francuzi imaju samo dvojicu igrača u UEFA-inoj ekipi, najboljeg strijelca Eura Antoinea Griezmanna i Dimitrija Payeta.

Opta, portal specijalizovan za nogometnu statistiku, objavio je i svoju idealnu jedanaestoricu koja se razlikuje od UEFA-ine. Evo ko su statistički najbolji igrači Eura na svojim pozicijama.