traže rješenje

UEFA organizuje novi sastanak sa liderima nacionalnih saveza

uefa

Izvršni odbor UEFA-e trebao bi se sastati 23. aprila video vezom. U narednim danima uslijediće sastanci sa 55 lidera nacionalnih saveza članova UEFA-e i zvaničnicima klupskog fudbala

Evropska fudbalska federacija (UEFA) Sljedeće sedmice će organizovati drugi krug razgovora sa liderima nacionalnih saveza kako bi pronašli rješenje za prekinuta takmičenja zbog globalne pandemije novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izvršni odbor UEFA-e trebao bi se sastati 23. aprila video vezom. U narednim danima uslijediće sastanci sa 55 lidera nacionalnih saveza članova UEFA-e i zvaničnicima klupskog fudbala.

UEFA daje prednost završetku takmičenja u nacionalnim ligama i kupovima. Jedan od prijedloga za nepredviđene situacije je da se utakmice nastave u julu i augustu i da se odrede učesnici Lige šampiona i Lige Evrope naredne sezone.

Ovosezonsko takmičenje u Liga šampiona i Ligi Evrope moglo bi se nastaviti nakon što budu poznati nacionalni šampioni.

Izvršni odbor UEFA-e prošlog mjeseca je za 2021. odgodio Evropsko prvenstvo, koje se trebalo igrati na ljeto ove godine. Također, otkazana su i sva ostala takmičenja pod okriljem UEFA-e, među kojima i baraž za Evropsko prvenstvo, koji su trebali igrati Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija i Kosovo.