Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Disciplinski postupak

UEFA otvorila istragu protiv Hrvatske i Albanije

uefa
Foto: uefa.com

Ranije je nogometni savez Srbije (FSS) poslao pismo UEFI u kojem traži da reprezentacije Hrvatske i Albanije budu kažnjene zbog sramotnog skandiranja navijača

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog događanja na utakmici između tih reprezentacija u Hamburgu.

“U skladu s člankom 31(4) UEFA-inih Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA-in inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tokom utakmice grupne faze UEFA Europskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. juna 2024. godine u Hamburgu”, stoji u saopćenju UEFE, prenosi Hina.

Ranije je nogometni savez Srbije (FSS) poslao pismo UEFI u kojem traži da reprezentacije Hrvatske i Albanije budu kažnjene zbog sramotnog skandiranja navijača.

UEFA je već kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola grupe B UEFA Evropskog prvenstva između Španije i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. juna.