Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske

hrvatska euro

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), nakon što je navijač hrvatske reprezentacije umakao obezbjeđenju na “Parku prinčeva” u nedjelju i utrčao na teren kako bi slavio vodeći gol sa igračima u meču Evropskog prvenstva protiv Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz UEFA-e su saopštili da je disciplinski postupak protiv Hrvatske otvoren zbog nedozvoljenog ulaska navijača na teren. Konačnu odluku će Disciplinska komisija donijeti 21. jula.

[yuzo_related]

Nakon što je Luka Modrić u 41. minutu postigao gol, navijač “vatrenih” je utrčao na igralište. Iako je osiguranje relativno brzo reagovalo on je neometano došao do Modrića i ostalih igrača, a nakon kratkog slavlja odstranjen je sa terena.

UEFA je odlučila pokrenuti disciplinski postupak i protiv Ruskog nogometnog saveza zbog sukoba na ulicama Marseillea i stadionu Velodrome, rasističkog ponašanja i korištenja pirotehnike ruskih navijača,

Disciplinska komisija evropske krovne kuće fudbala objavila je da će do utorka, prije naredne utakmice reprezentacije Rusije na Evropskom prvenstvu protiv Slovačke u Lilleu, donijeti i obznaniti svoju odluku.