Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA predstavila logo za EURO 2020

uefa

Novi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin otkrio je u srijedu u Londonu na službenom predstavljanju Evropskog nogometnog prvenstva 2020. novi logo turnira

Logo pokazuje višebojne siluete navijača kako stoje s obje strane pobjedničkog trofeja na zelenom mostu što predstavlja vezu između zemalja domaćina.

Evropsko prvenstvo u nogometu 2020. održat će se po prvi put u 13 gradova u različitim zemljama Evrope kako bi se obilježila 60. obljetnica takmičenja, dok će se polufinale i finale igrati na londonskom Wembley stadionu. Ideju o pan-europskom Euru potaknuo je i realizirao smijenjeni čelnik UEFA-e Michel Platini koji je pod višegodišnjom suspenzijom zbog sumnje u korupciju, prenosi HINA.

“UEFA želi da Euro 2020 bude istinska proslava igre koju volimo i obožavamo”, izjavio je Čeferin u govoru kojeg je održao u londonskoj gradskoj vjećnici.

“Šta može biti bolje nego da se turnir, samo jednom, igra na svim stranama ovog prekrasnog kontinenta?”, dodao je Čeferin i time dao naslutiti da se Platinijeva ideja o Euru u više zemalja ipak neće održavati u budućnosti.

Utakmice će se igrati u Azerbajdžanu (Baku), Belgiji (Bruxelles), Danskoj (Kopenhagen), Njemačkoj (Munchen), Mađarskoj (Budimpešta), Irskoj (Dublin), Italiji (Rim), Holandiji (Amsterdam), Rumuniji (Bukurešt), Rusiji (St.Petersburg), Škotskoj (Glasgow) i Španiji (Bilbao).