Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SRS “9.januar” poziva građane RS-a na bojkot besmislenog referenduma

plakat-srs

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Srpske radikalne stranke “9. januar“ Mirko Blagojević izjavio je da su izjave premijera Željke Cvijanović, a u vezi termoelektrane Stanari o tome da je izgradnja iste koštala oko 400 miliona eura i da će ista zapošljavati oko 1.000 radnika koji će imati platu oko 1.200 KM u potpunosti potvrđuju tezu srpskih radikala da je sve oko izgradnje termoelektrane(TE) obavijeno jednim velom tajne, saopštila je stranka.

U saopštenju stoji da “svaki ozbiljan premijer bilo koje ozbiljne države bi izašao sa tačnim i preciznim podacima o svemu u vezi izgradnje i funkcionisanja termoelektrane ali je očigledno da se mnogo toga krije od javnosti”.

Blagojević je istakao da je jedino sigurno, precizno i tačno utvrđeno to da je Republika Srpska na nedozvoljen način ostala bez bilo kakve naknade i bez vlasništva rudnika Stanari, a čije su zalihe uglja tačno i precizno utvrđene i iznose 55 milijardi eura.

Blagojević je dodao i da je već sada sa samom idejom o održavanju referenduma Republici Srpskoj nanijeta ogromna politička, ekonomska, materijalna i svaka druga šteta, a ako se referendum održi štetne posljedice po Republiku Srpsku će biti nesagledive.

Blagojević je pozvao građane Republike Srpske da ne izađu na besmisleni i privatni referendum Milorada Dodika i podsjetio da je nažalost Srpska radikalna stranka „9. januar“ jedina politička stranka koja aktivno vodi antireferendumsku kampanju, te su rezultati naše antireferendumske kampanje svakim danom sve vidljiviji i da imamo svakim danom sve više pristalica bojkota referenduma.