UEFA promijenila odluku: Bez Todorovića protiv Sjeverne Irske

todorovic_zakaric
FOTO: nfsbih

Kao što je poznato, zbog javnih opomena izrečenih na utakmicama U21 reprezentacije u tekućem kvalifikacionom ciklusu, reprezentativni igrač Darko Todorović je od strane UEFA kažnjen autoimatskom zabranom igranja na jednoj službenoj utakmici.

Shodno tome, a imajući u vidu da se kazna odnosi na prvu narednu utakmicu mlade selekcije, koja je na rasporedu danas u Zenici, protiv Švajcarske, NS/FS BIH je dostavio upit nadležnoj službi UEFA u vezi sa mogućnostima nastupa Todorovića za našu „A“ reprezentaciju na prvom meču UEFA Lige nacija, koja će biti odigrana protiv Sjeverne Irske, sutra u Belfastu.

Nakon što je prvobitno dostavljen odgovor UEFA da mladi reprezentativac može igrati u Belfastu, savez je poduzeo potrebne administrativne aktivnosti, te je Todorović doputovao u glavni grad Sjeverne Irske.

Međutim, UEFA je naknadno dostavila korigovanu obavijest prema kojoj Todorović ne može nastupiti ni na utakmici u Belfastu, jer se u skladu sa članom 68. Disciplinskog pravilnika suspenzija odnosi i na dan koji slijedi nakon odigravanja relevantne utakmice (u ovom slučaju utakmice U21 selekcija BIH – Švajvcarska).

Iz naprijed navedenog proizilazi da Darko Todorović, nažalost, neće biti u sastavu naše najbolje selekcije za sutrašnji meč protiv Sjeverne Irske.