Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukoliko ga proda poznato koga će Roma dovesti umjesto Džeke

dzeko roma

Ukoliko Roma proda Edina Džeku Chelseaju, dovešće Gerarda Deulofeua iz Barcelone, objavili su italijanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno pregovori dva kluba oko Džekinog transfera napredovali su u posljednja 24 sata, a očekuje se da će u ponedjeljak biti definitivno poznato hoće li bh. napadač karijeru nastaviti u londonskom klubu ili ne.

Prelazak Emersona Palmierija u Chelsea za 20 miliona eura plus šest bonusa je izvjestan, dok bi za Džeku “plavci“ trebali platiti 30 miliona eura.

Prema medijskim navodima Roma zamjenu za Džeku vidi u Deulofeuu, koji se nije naigrao ove sezone, nakon što se vratio u Barcelonu. Dovođenjem Deulofeua omogućilo bi Patriku Schicku i Gregoireu Defrelu da zaigraju na poziciji koja im najviše odgovora u sredini napada.

Barcelona traži milion eura za šestomjesečnu posudbu Deulofeua uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za iznos od 15 do 19 miliona eura.

Deulofeu koji je dijete Barcelone igrao je za Everton, Sevill i Milan. Engleski klub je 2015. godine otkupio njegov ugovor od “Barce“, ali se prošlog ljeta vratio u matični klub. Ove sezone za “blaugranu“ odigrao je 17 zvaničnih utakmica i postigao dva gola. Za reprezentaciju Španije nastupio je četiri uz jedan pogodak.