Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

plaćen 21 milion eura

United odmah zatražio Dailla, ne žele čekati do ljeta

Interesantno je da Diallo ima tek dva nastupa u svim takmičenjima za Atalantu u ovoj sezoni i da nijednom u karijeri nije bio starter za ekipi iz Bergama

Manchester United nije dopustio Atalanti da zadrži Amada Dialla do kraja sezone, nego ga je doveo odmah u januaru.

Klub s Old Trafforda je transfer 18-godišnjeg desnog krila dogovorio u oktobru, a Atalanta je pokušavala zadržati tinejdžera do ljeta te ga onda poslati u redove engleskog velikana.

Visina transfera je 21 milion eura, a uz dodatne bonuse Atalanta može zaraditi još 20 miliona eura za tinejdžera koji je s Unitedom potpisao četverogodišnji ugovor.

Interesantno je da Diallo ima tek dva nastupa u svim takmičenjima za Atalantu u ovoj sezoni i da nijednom u karijeri nije bio starter za ekipi iz Bergama.

On je prošle sezone zabilježio samo tri nastupa za Atalantu, a uspio je postići jedan pogodak i to u debiju protiv Udinesea kada je njegova ekipa pobijedila 7:1.

Očito je da United u njemu vidi igrača za budućnost, a vidjet ćemo hoće li ga odmah koristiti u prvom timu ili će ga poslati u U-23 selekciju. United je u oktobru doveo i 18-godišnjeg Facunda Pellistrija iz Urugvaja, kojeg je nekoliko puta stavljao na klupu toekom utakmica Premiershipa. On još nije debitovao za United, ali pruža impresivne predstave za U-23 ekipu. Moguće je da Dialla na početku čeka slična sudbina.

Diallo igra na poziciji desnog krila, njegova jača noga je lijeva, ali jako dobro koristi i desnu.

Jedna od zanimljivosti vezana za njega je ta da je njegovo puno ime Amad Traore Diallo, ali on voli koristiti ime Amad Diallo pošto je mnogo igrača koji nose ime ili prezime Traore.

Zamjena za Sancha

Unitedov cilj je bio da ga dovede kao alternativu za Jadona Sancha za kojeg je Borussia Dortmund tražila 120 miliona eura.

Moglo bi se desiti da United odustane od Sancha ako se Diallo brzo uklopi u prvi tim, ali za sada je to nerealno očekivati. Ako Sanco ipak dođe, onda će pritisak na Diallu biti veći.

Unitedu je pozicija desnog krila svakako problematična već dužje pa se u klubu mogu nadati kako je Diallo jedno od rješenja.